Stichting de OpkikkerStichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren! Langdurig ziek zijn vraagt van iedereen heel veel doorzettingsvermogen en energie. Maar vooral voor een kind is dit zeer intensief. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames, de onzekerheid en het zien dat je vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden is zeer ingrijpend. Ook voor het gezin waarin het kind leeft heeft dit verregaande gevolgen. Ieder gezinslid spant zich extra in en moet daarvoor vaak andere bezigheden opofferen. Juist in zo’n situatie zijn kleine en grote lichtpunten erg belangrijk. Ze worden heel intensief beleefd en dragen voor een groot deel bij aan de mentale gesteldheid van kind en gezin. Daarom organiseert Stichting Opkikker 2.000 keer per jaar een onvergetelijke Opkikkerdag voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren! Eén leuke dag met het héle gezin geeft de broodnodige afleiding in een dagelijks leven vol ziekenhuisbezoeken en opnames. Samen zijn is voor deze gezinnen niet vanzelfsprekend. Juist daarom is een gezamenlijke dag vol plezier onmisbaar. Stichting Opkikker zet zich daar 2000 keer per jaar voor in!

Gezinnen die wel een 'opkikker' kunnen gebruiken worden aangemeld via de artsen en pedagogisch medewerkers vanuit de 80 ziekenhuizen waar wij mee samenwerken. Elke Opkikkerdag is uniek en alles (immaterieel) kan; vliegen in een helikopter, boeven vangen met de politie of, als een kindje sinds lange tijd uit het ziekenhuis is, een middagje in de zandbak spelen. Het bieden van ontspanning en persoonlijke aandacht voor het hele gezin staan altijd voorop. De Opkikkerdagen vinden altijd plaats in Nederland.

De stichting kent verschillende soorten Opkikkerdagen, namelijk de Individuele Opkikkerdag, de Super Opkikkerdag, Ambassadeursdagen en een aantal andere evenementen.

De Sinterklaascentrale doneert elk jaar een bijdrage aan deze stichting. Help ook mee en steun deze stichting! Voor meer informatie kunt u kijken op Stichting Opkikker